روندهای فناوری‌های سفـر در سال ۲۰۱۸

فناوری در سفر 10 مهر ، 1397 5 دقیقه

امروزه با پیشرفت علم و فناوری گردشگران به سمت استفاده از اپلیکیشن و فضاهای مجازی و ارتباطات دیجیتالی روی آورده اند.در این بخش به توضیح مفصلی در مورد استفاده روز افزون از فناوری در بخش گردشگری در سال 2018 میپردازیم. در ادامه با وقت سفر همراه باشید:

افزاره‌های صوت‌فعال

طبق پیش‌بینی فوربس،جستجوی صوتی یکی ازروندهای برتردرسال و پیشروخواهدبود.طبق پژوهش‌ها درایالات متحده انجام گرفته است بیش ازنیمی ازمسافران درسفرخود به صورت آنلاین ازدستیارهای صوتی استفاده می‌کنند.

روندهای فناوری‌های سفـر در سال ۲۰۱۸ , وقت سفر

هم‌اکنون در هتل‌های سراسر جهان فناوری آلکسا متعلق به شرکت آمازون را در اختیار مسافران می‌گذارند تا راحت‌تر با کارکنان هتل صحبت کنند و اطلاعات رفت‌وآمد و آب‌وهوا را دریافت کنند. با توجه به آن که فناوری گفتارشناسی همچنان در حال رشد است و کاربری 

مطالب مرتبط:

معرفی اپلیکیشن LiveTrekker اپلیکیشن سفر

طبیعی‌تری را فراهم می‌کند کاربری افزاره‌های صوت‌فعال همچنان افزایش خواهد یافت.

هوش‌مصنوعی

در سال گذشته شاهد رشد واسط‌های گفت‌وگوی زنده بوده‌ایم و شرکت‌هایی چون کایاک و اکسپدیا توانستند وقت کارکنان را برای فعالیت‌های دارای ارزش بالاتر آزاد کنند و از طریق واسط‌های هوش‌مند گفت‌وگو توصیه‌های مسافرتی شخصی تحویل دهند.رشد واسط‌های گفت‌گوی زنده مثل بخش پیام‌رسان فیسبوک به مسافران امکان می‌دهد به مقصد مورد نظر خود برسند.رشد قرارهای مسافرتی بی‌درنگ در سال ۲۰۱۸ میلادی تداوم خواهد داشت و پیش‌بینی کرده‌اند تا سال ۲۰۲۵ میلادی ۹۵ درصد تعاملات مشتریان در بستر هوش‌ مصنوعی انجام می‌گیرد. بزرگ‌ترین فرودگاه کره جنوبی در تدارک المپیک زمستانی سئول از دو نوع ربات کارگر استفاده کرده است که دوش به دوش کارگران عادی کار کنند. ربات‌های راهنما به مهمان‌ها کمک می‌کنند تا در پایانه‌های شلوغ راه خود را پیدا کنند و ربات‌های رفتگر برای تمیز کردن فرودگاه به کار رفته‌اند.همچنین درخبرها آمده بود که در توکیو از ربات‌های پیش‌خدمت در کافه‌ها استفاده می‌کنند و تصمیم دارند در المپیک ۲۰۲۰ توکیو سپاهی از ربات‌ها را در فرودگاه‌ها برای راهنمایی مسافران،حملبار و ترجمه به کار گیرند.

کاربری افزاره‌های همراه

طبق بررسی آماری جدیدی که سازمان تراول‌ریپورت در باره‌ی سفر در جهان انجام داده است یک‌سوم مسافران ثبت‌نام در سفرهای ایام تعطیلات را با افزاره‌های همراه انجام می‌دهند و در سال ۲۰۲۰ میلادی ۷۰ درصد کل ثبت‌نام سفر در دفاتر مسافرتی برخط با افزاره‌های همراه خواهد بود. با توجه به آن که پیش‌بینی کرده‌اند در سال ۲۰۲۵ میلادی شمار کاربران افزاره‌های ارتباطی نسل ۴ به ۳.۶ میلیارد نفر برسد که دو سوم کل کاربران تلفن همراه است کیفیت ارتباطات هم بهبود می‌یابد و به این رشد دامن می‌زند. پیش‌بینی کرده‌اند که نام‌های تجاری حوزه‌ی مسافرت به بهره‌برداری هر چه بیش‌تر از فناوری‌های مکان‌مبنا مثل افزاره‌های ردگیری مسافران در سراسر سفر روی بیاورند. برای مثال فرودگاه‌ها می‌توانند از ارتباطات دیجیتالی استفاده کنند و محتواهای اطلاعاتی منسابی در مورد مسیر، فرودگاه و اطلاعات بعد از سفر ارائه دهند تا سفر هر چه بهتر شود. هر چه بیش‌تر در این روند جلو رفتن و شناخت اطلاعات زمینه‌ای مسافران نیز چالشی خواهد بود یعنی باید فهمید که مسافران در هر بازه‌ی زمانی خاصی که دارند از محتواهای رسانه‌های اجتماعی و اطلاعات سفرهای قبلی استفاده می‌کنند به راستی به چه چیزهایی می‌خواهند برآورنده‌ی نیازهای‌شان باشد.

روندهای فناوری‌های سفـر در سال ۲۰۱۸ , وقت سفر

اشیا اینترنتی(چیزنت)

صنعت مسافرت بر سرمایه‌گذاری در چیزنت اثر مثبت گذاشته است زیرا به علت ماهیت رقابتی و تقاضاافزایی برای سفر بهینه نقش کارسازی در این حوزه داشته است. به ویژه مسافران شیفته‌ی فناوری می‌توانند با استفاده از گوشی‌های هوش‌مندی که دارند دما و روشنایی اتاق هتل را واپایش کنند، سفارش بدهند که در چه زمانی با آن‌ها تماس‌های بیدارساز برقرار کنند و کلیدکارت‌ها وارد اتاق خود شوند. سفرهای پروازی را هم می‌توان با تعبیه کردن حس‌گرها در صندلی به منظور پایشگری میزان اضطراب، ضربان قلب و دمای بدن مسافر و در نتیجه رسیدگی به موقع خدمه به نیازهای مسافران بهبود داد. در فرودگاه نیز به لطف حس‌گرهای متصل به چمدان‌ها و کیف‌ها، مسافر می‌تواند کیف خود را بیابد و متصدیان می‌توانند به راحتی چمدان‌های گم شده را پیدا کنند. در همه جای شهرها از رستوران‌ها گرفته تا بوستان‌ها نیز می‌توان حس‌گر نصب کرد و راجع به عادات و واکنش‌های مسافران اطلاعات جمع کرد تا بتوان سفرها را بهینه کرد. البته چیزنت هنوز در مراحل نوزادی است ولی اثرات بزرگی خواهد داشت.

شخصی‌سازی

با توجه به افزایش محوریت مسافر، تحولات گردآوری و واکاوی داده‌ها بر میزان شخصی‌سازی هم اثر می‌گذارد. افزایش پیشرفت در ردگیری خوشایندها و ناخوشایندهای مسافران به فراهم‌سازان خدمات سفر امکان می‌دهد برنامه‌های سفر را هرچه بیش‌تر با ویژگی‌های شخصی مسافران همساز کنند تا رضایت مشتری افزایش یابد. بسیاری از مواردی که شرح دادیم هنوز در مراحل آزمایش و تجربه است و فراهم‌سازان خدمات مسافرتی در پی آن هستند تا با تلفیق مناسبی از این فناوری‌ها به توازن مناسبی برای بهینه‌سازی مسافرت‌ها برسند. به هر حال فرصت‌های بسیاری برای افزایش خوشایندی خدمات و مقصدهای سفر وجود دارد.