راهنمای سفر به ترکیه
ترکیه کشوری در همسایگی کشور ما که با جاذبه های گردشگری فراوان،اماکن تاریخی و سواحل زیبا، در زمینه گردشگری رتبه ششم جهان را دارا میباشد.سفر به این کشور مستلزم دانستن اطلاعاتی است.وقت سفر در راهنمای سفر به ترکیه سعی دارد اطلاعات لازم برای سفر به این کشور را در اختیار مسافرین قرار دهد با ما همراه باشید.
ترکیه
کشورترکیه از دو شبه جزیره آناتولی و تتراس شرقی تشکیل شده این کشور که در غرب قاره آسیا و جنوب شرقی قاره اروپا قرار دارد از سه جهت به دریا راه دارد.ترکیه با دو کشوراروپایی و شش کشور آسیایی همسایه می باشد. درشرق با کشورهای ایران، جمهوری آذربایجان (نخجوان)،ارمنستان و گرجستان؛در جنوب شرقی با عراق و سوریه؛ و در شمال غربی (بخش اروپایی) با بلغارستان و یونان همسایه است. دریای سیاه و دریای مرمره،اژه ومدیترانه از دو طریق تنگه بسفر و داردانل به دریاهای آزاد مرتبط میشود و موقعیت جغرافیایی مناسبی به این کشور میدهد.بزرگترین شهر ترکیه استانبول می باشد ضمن اینکه آنکارا پایتخت آن است. ترکیه دارای موقعیّت جغرافیایی راهبردی و بسیار خوبی است که با قرار گرفتن در یکی از حسّاسترین مناطق جهان،گذرگاه جنوب غرب آسیا و اروپا به شمار میآید و کشورهای زیادی، به ویژه ایران از طریق ترکیه برای ترانزیت کالا و انرژی استفاده میکنند.
مطالب مرتبط:
جاذبه های ترکیه تورهای ترکیه
موقعیت جغرافیایی
ترکیه در نیمکره شمالی زمین و در جنوب غربی آسیا و جنوب شرقی اروپا که محل تلاقی دو قاره آسیا و اروپا واقع شده است. این کشور مستطیل شکل می باشد که طول آن از شرق تا غرب 1660 کیلومتر و عرض آن به طور متوسط 550 کیلومتر میباشد ترکیه با مساحت 783562 کیلومتر مربع سی و هفتمین کشور دنیا از لحاظ وسعت میباشد یعنی کمتر از نصف مساحت ایران،.مساحت خشکیهای ترکیه 769632 کیلومترمربع و مساحت آبهای آن 13930 کیلومترمربع است. ترکیه از سه جهت توسط دریاهای سیاه در شمال،مدیترانه درجنوب،اژه در غرب احاطه شده است.در شمال غربی این کشور دریای داخلی مهمی بنام دریای مرمره وجود از سمت شمال به وسیله تنگه بسفر به دریای سیاه واز طریق تنگه داردانل به دریای اژه متصل می گردد. این دو تنگه دریای سیاه را به دریای آزاد متصل می نمایند.
تاریخچه ترکیه
اولین ساکنین ترکیه در سال ۷۵۰۰ قبل از میلاد به نواحی اطراف مدیترانه پا گذاشتند،تمدن های فراوانی در طول تاریخ، در این کشور وجود داشته.ازحکومت هایی که در ترکیه حمکرانی کردن میتوان به هیتیت ها (Hittite )که آفتاب را پرستش می کردند، یونانیان، پارسیان و بیزانس ها را نام برد. دورهٔ امپراطوری عثمانیان که از سال ۱۴۵۳ آغازشد، پادشاهان قدرتمند این امپراطوری بزرگ سال ها بر بخش های بزرگی از آسیا، اروپا و آفریقا حکومت کردند.دوره امپراطوری عثمانی را میتوان بهترین دوره این کشور تلقی کرد؛در دوره حکومت سلطان سیلمان، ترکیه در زمینه های نظامی و هنری به پیشرفت های بسیاری داشت البته در قرن هجدهم بی کفایتی حاکمان اواخر دوره عثمانی باعث شد این حکومت رو به نابودی رود و در جنگ جهانی دوم بعد از اتحاد با آلمان علیه نیروهای متفق وارد جنگ شد. سرانجام پس از شکست نیروهای ترک و آلمان، ارتش یونان بر کشور تسلط یافت و امپراطوری عثمانی از هم پاشید. در سال ۱۹۲۲ نیروهای ملی گرا بعد از نبردهای سه ساله با یونانیان، موفق به بیرون کردن آنها از بعضی مناطق کشورشدند و برای پس گرفتن کامل کشور، با ایتالیا، فرانسه و بریتانیا قراردادهایی را امضا کردند.
آب وهوای ترکیه
به دلیل موقعیت جغرافیای ترکیه، این کشور دارای آب و هوای بسیار متفاوت است و نمی توان یک الگوی آب و هوای ثابتی برای این کشور تعیین کرد .تنوع آب و هوا در بسیار متنوع و عجیب است. از آب و هوای مدیترانه ای تا آب و هوای قاره ای می باشد . مناطق شمالی ترکیه، آب و هوای اقیانوسی دارد در حالی که مناطق جنوب دارای آب و هوای معتدل مدیترانه ای است.آب و هوای معمول در مناطق داخلی نسبتا خشک و قاره ای می باشد.
به طور کلی کشور ترکیه دارای چهار منطقه آب و هوایی می باشد که عبارتند از :
- بخش های مرکزی فلات آناتولی دارای آب وهوای نسبتا خشک قاره ای و دارای زمستان هایی بسیار سرد می باشد
- بخش های شرق و شمال شرقی ا آب وهوایی کوهستانی و دارای تابستان هایی گرم و زمستان هایی سرد با احتمال بارش برف می باشد
- سواحل دریای سیاه دارای تابستان هایی گرم و زمستان هایی معتدل و مرطوب
- سواحل جنوب و سواحل غرب آب و هوایی مدیترانه ای دارا میباشد
بهترین زمان سفر به ترکیه
استانبول و ترکیهی اروپایی، تابستانهای گرم و زمستانهای سرد همراه با بارش برف دارد.بهار و پاییز،بهترین زمان برای سفر به استانبول است زمانی که دمای هوا مطبوع و آسمان صاف است.
حمل و نقل در ترکیه
به دلیل گرانی بنزین،حمل و نقل در ترکیه گران است.اما گران بودن حمل ونقل دولت را ملزم کرده است تا وسیله های نقیله عمومی را افزایش دهد.بعد از ورود به ترکیه شما باید یک کارت اعتباری تهیه کنید زیرا بدون این کارت امکان استفاده از مترو و اتوبوس و تراموا نیست.
هزینه مترو حداکثر 3.45 لیروحداقل 1.20لیر است.
هزینه اتوبوس حداکثر 2.5 لیر است.
متروبوس که شبیه اتوبوس های بی آرتی ما هستند هزینه ای شبیه مترو را دارند و بسیار با صرفه هستند.
ترامواها در همه نقاط شهر به چشم نمی خورند اما در مناطق شلوغ و پر رفت آمد یکی از گزینه های مناسبی برای جابه جایی در شهر میباشد.
میشود گفت تاکسی گران ترین وسیله نقلیه عمومی در ترکیه است که اگر نمی خواهید هزینه زیادی برای حمل و نقل پرداخت کنید پبهتر است فقط در مواقع خاص از تاکسی استفاده کنید.وقتی سوار تاکسی می شوید راننده موظف است تاکسی متر خود را روشن کند و ضمنا این هزینه در ترافیک هم حساب می شود چون زمان و اصطلاک ماشین باید در نظر گرفته شود اما این به معنی آن نیست که چه حرکت کند چه بایستد یک اندازه است مثلا برای هر یک دقیقه ایستادن چند کورش ( واحد پول کمتر از یک لیر ) اضافه می شود.
صرفهجویی در هزینهها
هزینهی اقامت در هر کشوری، مهمترین هزینه برای سفر است. اینکه در کدام فصل از سال سفر کنید، تاثیر زیادی بر قیمت محل اقامت یا هتل دارد.شلوغ ترین فصل در استانبول از جولای تا سپتامبر است. در این مدت قیمت هتلها به بیشترین میزان خود میرسد. اگر در ماههای آوریل، مه و اکتبر سفر کنید، میتوانید هتلهای ارزانتر پیدا کنید. یکی دیگر از بهترین روشها برای صرفهجویی در هزینهی اقامت این است که هتل را بسیار زودتر رزرو کنید.. اگر قرار است برای مدت طولانی مثلا یک ماه در استانبول اقامت کنید، کرایهی آپارتمان به صرفهتر است. موقعیت مکانی هتل هم بر قیمت آن تاثیرگذار است. اگر برای حمل و نقل در شهر مشکلی ندارید و زمان کافی هم در اختیار دارید، میتوانید هتلهای دورتر و ارزان تر را انتخاب کنید. م
شهرهای توریستی ترکیه
شهرهای توریستی ترکیه که در صنعت گردشگری این کشور تاثیر گذارند عبارتند از:
- استانبول
- آنکارا
- آنتالیا
- آلانیا
- بدروم
- کوش آداسی
- مارماریس
- ازمیر
مکان های دیدنی ترکیه
بیشترین اماکن دیدنی ترکیه در استانبول است اما دیدنی های آنتالیا بسیار زیبا و محسور کننده است.در شهرهای مختلف ترکیه، مکان های دیدنی بسیاری وجود دارد برای آشنایی بیشتر با جاذبه ها و مکان های دیدنی ترکیه از صفحه جاذبه های ترکیه دیدن نمایید.
- مسجد آبی مسجد
یکی از باشکوه ترین بناهای کشور ترکیه به شمار میرود. نام «آبی» از کاشیهای آبی به کار رفته داخل بنا گرفته شده است. گنبدهای آبشاری و شش منار باریک مسجد سلطان احمد، آسمان استانبول را به تصرف خود درآوردهاند.
- مسجد ایاصوفیه
ایاصوفیه بزرگ و قدیمی مثل خود استانبول دارای تاریخ پیچیده ای است که از ابتدا به عنوان کلیسا شروع به کار کرد و بعد از پیروزی عثمانی ها به مسجد تبدیل شد و در حال حاضر موزه می باشد.
- آبشار دودن
آبشار دودن آنتالیا گروهی ازآبشارها در شهر آنتالیا، ترکیه می باشد.این آبشارها یکی از دیدنی های شهر آنتالیا می باشد که توسط چرخه آب به وجود می آید، در 12 کیلومتری شمال شرقی آنتالیا قرار دارد.
- آمفی تاتر آسپندوس
در شرق آنتالیا، منطقه ای تاریخی به نام سریک (Serik) وجود دارد که محل قرارگیری آمفی تئاتر باستانی آسپندوس است. این آمفی تئاتر در گوشه ای در تاریخ ترکیه را برای شما روایت می کند. بد نیست بدانید که نام آمفی تئاتر آسپندوس در سال 2015 میلادی در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسید.
- پاموک کاله کوش
آداسی پاموک کاله در زبان ترکی به معنی قصر پنبه ای است. این منطقه چشم اندازی زیبا و غیرواقعی در غرب ترکیه به وجود آورده است که به خاطر شیب های پله ای سفید همچون برف معروف شده است.
- غار سیر تلائینی
بزرگترین غار کوش آداسی می باشد.این غار در شهرستان کاراجاسو واقع در شهر کوش آداسی کشف شده ما بین دو روستای یوکاری چام آداسی و نارلی گدیک کوش آداسی قرار گرفته است.
- پارک ملی پرندگان ازمیر
دلتای گدیز یکی از قابل توجه ترین مناطق طبیعی جهان شناخته شده است و به عنوان بهشت پرندگان و جاذبه های گردشگری ازمیر معروف شده است.
- برج ساعت ازمیر
یکی دیگر از نمادها و سمبل های شهر ازمیر ترکیه برج ساعت ازمیر نام دارد و از دیدنی های ازمیر به شمار میرود و در مرکز شهر کناک که قلب شهر هم میگویند قرار دارد.
وضعیت بهداشتی و درمانی ترکیه
بیمارستان
ترکیه مانند دیگر کشورها دارای دو نوع بیمارستان دولتی و خصوصی میباشد .در شهر های کوچک فقط میتوان بیمارستان های دولتی پیدا کرد اما در شهرهای بزرگ هر دو نوع بیمارستان را شما خواهید یافت.ضمن اینکه بیمارستان های دولتی معمولا شلوغ تر هستند.
داروخانه
داروخانهها دراکثر شهرهای ترکیه از ساعت ۸:۳۰ تا ۷:۳۰ عصر باز است.اشهرها و روستاهای کوچک ترکیه یک داروخانه شبانهروزی دارند.
وضعیت آب در ترکیه
بهترین و مطمئن ترین راه در سفر به هر کشوری استفاده از آب معدنی میباشد.در سفر به ترکیه هم بهتر است این گونه عمل کنید.لازم به ذکر است از خوردن آب از رودخانه ها و دریاچه ها هم به شدت خودداری کنید.
واکسن
به طور کلی واکسن خاصی برای سفر به ترکیه لازم نیست اما میتوانید با مشورت پزشک واکسن هپاتیت A، و C را ۳ ماه 3 ماه قبل از سفربزنید.در طول سفر اگر نیازمند مراجعه به پزشک شدید با توجه به اینکه بیمه مسافرتی دارید باید به صورت نقد هزینه را به پزشک پرداخت کنید در این صورت بعد از بازگشت به کشور با مدارکتان در صورت لزوم هزینه به شما پرداخت خواهد شد.
داروهای مورد نیاز
بهتر است یک جعبه کمک های اولیه کوچک برای خود داشته باشید و وسایلی مانند چسب زخم،گاز استریل،پماد،قرص استامینوفن،آنتی بیوتیک،پماد سوختگی، دما سنج و اگر داروی خاصی استفاده میکنید نسخه تایید شده پزشک را حتما به همراه داشته باشید.
چند نکته مهم درترکیه
- ترکیه کشور خطرناکی نیست اما بهتر است در حفظ وسایل گران قیمت ،پول و مدارک دقت کرده و برای کمتر کردن خطر سرقت برای نگهداری از پولهایتان از کیف کمری استفاده کنید.توصیه ما این است تمام پولهایتان را یک جا نگهداری نکنید.
- در ترکیه اهانت به دولت،پرچم،مردم و رییس جمهور این کشور جرم محسوب میشود.
- سیگار کشیدن در مکان های عمومی مانند پاساژ ها ، رستورانها شامل جریمه میشود.
- در این کشورمدتی است تظاهرات ضد دولتی میشود؛ تا حد امکان از ورود به چنین جمعیتهایی خودداری کنید.
- در شب به خیابانهای خلوت شهرنروید از تاکسی و وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید و سوار ماشینهای متفرقه نشوید؛ قبل از سوار شدن تاکسی کرایه را بپرسید؛اگر تاکسیمتر دارد مطمئن شوید که راننده آن را صفر کرده باشد.
- شماره تلفن محل اقامت، آدرس سفارت و کنسولگریهای ایران و شمارههای ضروری را به همراه داشته باشید.
اطلاعات کاربردی ترکیه
اختلاف ساعت با تهران:استانبول یک ساعت و نیم از تهران عقبتر است.
زبان رسمی: ترکی
واحد پول: لیر ترکیه
کد کشور:۹۰+
شمارههای اضطراری:۱۱۲
جهت رانندگی: راست
فرودگاههای بینالمللی
آدانا – فرودگاه آدانا
آنکارا – فرودگاه بینالمللی اسنبوغا
فرودگاه آنتالیا
بودروم – فرودگاه میلاس-بودروم
بورسا – فرودگاه ینیشهر
فرودگاه دالامان غازی عینتاب – فرودگاه اوگوزلی
استانبول – فرودگاه بینالمللی آتاترک استانبول – فرودگاه بینالمللی صبیحه گوکچن
ازمیر – فرودگاه عدنان مندرس
قیصریه (شهر) -فرودگاه بینالمللی ارکیلت
فرودگاه قونیه
ملطیه – فرودگاه ارهاچ
نوشهر (ترکیه) – فرودگاه نوشهر کاپادوکیه
فرودگاه چهارشنبه سامسون
فرودگاه ترابزون
فرودگاه زونگولداغ