جشنواره گانش در هند
جشنواره گانش هر ساله از سوی هندوها برای «گانش» فرزند «الهه شیوا » و یکی از پنج خدای معتبر آئین هندوئیسم در حیدر آباد مرکز ایالت آندرا پرادش در اواخر تابستان برگزار می شود. با وقت سفر همراه شوید تا با این جشنواره بیشتر آشنا شوید.
معرفی جشنواره گانش
گانش یک اسطوره هندی است که سری از فیل و بدنی از انسان و ۴ دست دارد و معمولا سوار بر یک موش کوچک است که در هر کدام از دستهایش یک داس، طناب و شیرینی که هر کدام معنای خاصی دارند.
مطالب مرتبط:
راهنمای سفر به هندوستان جشنواره رنگ هند
مجسمه هایی که ازش ساخته شده این خدا سری مانند فیل با بدنی مثل انسان داره یک دستش را هم به صورت صاف نگه داشته که به معنی بخشندگی خداست. آنها ۵ خدا دارند که به نامهای برهما-شیوا - ویشنو - دورگا - گانش هستند که گانش فرزند بزرگ شیوا هست.
نحوه برگزاری جشنواره
جشن گانش از روز تولد گانش شروع شده و به مدت ۱۰ روز ادامه می یابد. این مجسمه ها را که هر کس با توجه به وضعیت مالی خود تهیه کرده و بر روی آن گل می ریزند و عود روشن می کنند. غروب روز دهم آن را به رودخانه یا دریا می برند و به آب می اندازند تا به جایگاه اصلی خودش به آسمانها برگردد.
هندوها اعتقاد دارند در شبی که این مجسمه ها را به آب می اندازند نباید به ماه نگاه کنند چون برایشان بد شانسی می آورد. افراد ثروتمند نیز با هم پول می گذارند و یک مجسمه بسیار بزرگ که شاید تا ۳ متر برسد را می خرند و در طول این ۱۰ روز به فقیران نهار و شام می دهند و دعا می خوانند.
زمان و مکان برگزاری جشنواره گانش
جشنواره گانش در طی یازده روزبرگزار می شود که از ۲۴ اوت در سراسر کشور هند آغاز شده، پنجم سپتامبرنیز به پایان می رسد.